Hur fungerar?/Samhälle /Hemmet /Underhåll av elverktyg

Hur fungerar underhåll av elverktyg

Det är ingen hemlighet att elverktyg är dyra. Men kostnaden är inte begränsad till det första inköpet; du kan spendera mycket pengar på reparation och utbyte. Det betyder att om du vill att ditt byggprojekt ska komma in i tid lönar det sig att hålla dina elverktyg igång så länge som möjligt.

Nyckeln här är förebyggande: ta hand om dem, bär skyddsutrustning när du använder dem, förvara dem på ett torrt ställe, rengör och olja rörliga delar och strömbrytare, undvik att bära tunga föremål när du använder dem. Här är fem sätt som jag har funnit hjälpa till med dessa uppgifter: 1) Ta hand om dina elverktyg genom att rengöra och underhålla dem 2) Använd skyddshandskar när du använder dem 3) Förvara dem på ett torrt ställe 4) Rengör och olja rörliga delar och strömbrytare och 5) Undvik att bära tunga föremål när du använder dem.

Ta hand om dina elverktyg genom att rengöra och underhålla dem

Med tiden kan damm och skräp fastna i ett verktygs lager, vilket leder till överhettning och skador. Innan du förvarar eller packar undan ett verktyg för en längre tid, rengör den. Om du använder ett elverktyg utomhus ska du spola av det så att allt annat skräp kan falla fritt först. Använd också tryckluft eller en luftkompressor (som den som används för att blåsa upp däck) för att med kraft blåsa ut dammkaniner som gömmer sig på små ställen som gångjärn och lager.

Bär skyddshandskar när du använda dem

Elverktyg har otroligt många snabbrörliga delar. Utan skyddshandskar får dina händer betala priset till slut. Många märken av elverktyg säljer skyddshandskar som är gjorda speciellt för deras apparater. Även om de inte gör det tar det inte mer än några minuter på Google för att ta reda på vilken typ av skyddsutrustning som är kompatibel med dina verktyg. Om du forskar lite kan du även hitta rabatterade erbjudanden på webbplatser som Amazon eller Blocket.

Förvara dem på ett torrt ställe

Var du förvarar elverktyg har stor betydelse för hur länge de håller eftersom fukt och luftfuktighet påskyndar korrosion och rostning; något som är allvarligt skadligt för elektriska komponenter (som många elverktyg är beroende av). Fukt gör också att plast och andra material att spricka och spricka, vilket leder till permanenta skador. Håll elverktyg borta från fuktkällor som duschar och eldstäder samt diskbänkar (särskilt om de inte ligger under en köksbänk).

Elverktyg som behöver ses över och underhållas.

Rengör och olja in rörliga delar och strömbrytare

Använd en gammal tandborste eller en annan rengöringsborste för att lossa skräp som har samlats runt kugghjulen inuti ditt elverktyg. Se till att ha handskar på dig när du gör detta eftersom en del skräp kan vara vassa! När skräpet är borta använder du en lätt maskinolja (3-in-1 eller WD40 fungerar bra) på alla metallkomponenter; detta hjälper till att förhindra korrosion och rost. Applicera ett tunt lager olja längs kugghusets innerkanter så att kugghjulen rör sig smidigt mot varandra. Sätt inte olja på utsidan av växellådan där den kommer i kontakt med det du arbetar med.

Undvik att bära tunga föremål när du använder dem

Den här är ganska självförklarande! Att bära mycket vikt när du använder ett elverktyg kan skada det, särskilt om verktyget inte är byggt för att bära så mycket vikt. Använd till exempel inte en handsåg för att skära genom metall - den är inte konstruerad för det och om du gör det kommer bladet snabbt att slitas ut. När du lyfter eller flyttar föremål ska du alltid använda två händer och vara medveten om din omgivning så att du inte tappar något på dina verktyg.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa dina elverktyg att hålla längre och undvika kostsamma utbyten! :)

Skriv en kommentar