Investera i Domäner

En sak som har blivit väldigt intressant under senare år är det att investera och spekulera i domäner, dvs. sådana namn som man förknippar hemsidor med - t.ex. eurokurs.nu som är vår domän kopplad till denna webbsida. Ett domännamn kostar oftast runt 100 till 150 kr att registrera, en avgift som man sedan måste fortsätta att betala för varje år som går - vilket kan vara en ganska liten kostnad den dagen man hittar en potentiell köpare, som hemskt gärna vill ha det domännamn man har registrerat. Om du bläddrar lite längre ned på denna sida så har vi sammanställt en tabell med tidigare försäljningar av domännamn, bara för att ge en liten inblick i vilka summor det faktiskt kan handla om.

Köpa eller registrera domäner

Det är väldigt enkelt att köpa (eller registrera) ett domännamn, man behöver inte vara kunnig i t.ex. programmering eller någonting sådant - utan det handlar bara om att vara klyftig nog att komma på ett bra domännamn och sedan registrera det. För själva registreringen kan man t.ex. använda t.ex. EgenSajt eller Loopia, som båda är riktigt bra och prisvärda registrarer.

Det är viktigt att komma ihåg att när man köper (registrerar) sin domän så har man rätt till domänen under ett års tid, när detta år har gått måste man förnya sin domän (man får mail från One.com om det så det är ingen fara) för ytterligare ett (eller flera!) år. Om man inte förnyar sin domän som kommer den att släppas fri för registrering av andra personer, att boka en sådan domän som har blivit frisläppt kallas att snappa domänen, vilket görs genom ett förfarande som kallas snapback av domäner, följ gärna länken för att läsa mer om hur det fungerar.

Slutpriser på tidigare sålda domäner

Letar du efter slutpriser på tidigare sålda domäner? Vi har flyttat vår sammanställning till vår andra sajt Domaining.se, här hittar du slutpriserna nu: slutpriser sålda domäner.


Skrivet av Stefan Johansson