Hur fungerar?/Teknik /Fordon /Hoverboard/smartboard

Hur fungerar egentligen hoverboards/smartboards?

Hoverboards (även kallad smartboards) är något som kommit allt mer den senaste tiden. Lätt att förflytta sig och en härlig upplevelse på köpet är några av anledningarna till att detta vuxit sig så populärt. Förflyttning sker genom att använda kroppsvikten. Luta dig fram om du vill framåt och bakåt om du vill bromsa och stanna. Vill du svänga åt sidan är det samma princip.

Träning behövs, men det är ändå ganska enkelt

För att kunna manövrera en hoverboard behövs väldigt lite träning. Tanken är att alla ska kunna använda denna. Oavsett om du är liten eller stor, gammal eller ung. Att förflytta sig ska vara enkelt och kul vilket det blir med en smartboard. Hastigheten är det inget fel på heller. När du lärt dig använda din hoverboard och känner dig trygg i att förflytta dig på den handlar det om hastigheter mellan 10-20 km i timmen. Det är inte illa.

Priset har börjat gå ned

Priset på dessa typer av fordon har börjar minska kraftigt. Det kan sägas börja bli ett alternativ för alla människor idag. Istället för att ta cykeln till jobbet är det bara att hoppa upp på sin hoverboard och luta sig framåt och skynda sig iväg. En härlig känsla!

Det inbyggda gyrot möjliggör rörelsen

Denna teknik fungerar så fantastiskt genom att fordonen har en inbyggd gyro. Gyron känner av din vikt och hjälper dig att hålla balansen. Den känner också av hur du lutar dig och ger dig därför möjligheten att åka i 360 grader. Hur långt det går att åka varierar naturligtvis från märke till märke men det är inget du lär bli besviken på. Räkna med att du kommer runt 25 km på en laddning. Har du långt till jobbet eller skolan tar du bara med dig laddaren. Du är därför också säker på att ta dig hela vägen hem efter en lång dag.

På många smartboards finns olika lägen utifrån hur van du är att manövrera dessa. Normalläget är ofta att rekommendera för nybörjaren. Farten är lägre och rörelserna lite snällare, vilket kan vara bra innan man hunnit bli en mer rutinerad hoverboardanvändare. När det inte längre är en utmaning att stå och åka på boarden vrider du upp till sportläget. Nu kan du åka mycket fortare och göra betydligt snävare svängar. Det gör hela upplevelsen lite mer och lite roligare.

Säkerheten är viktig

Med din smartboard följer ofta också en nyckel. Med den kan du göra en hel del saker. Slå på och av din bräda vilket du naturligtvis också kan göra manuellt om det av någon anledning skulle vara ett måste. Det går ofta också att ändra mellan sportläget och det normala läget. Det är bra om du testar att vrida upp till sportläget och provar. Inser du att du inte riktigt är där än vrider du bara tillbaka. Allt för säkerheten.

Skriv en kommentar