Hur fungerar egentligen energi, hur utvinns den?

Här kan du läsa om de olika sätt vi nyttjar för att producera elektrisk energi. Du hittar samtliga våra texter om utvinning av elektrisk energi i listan nedan.


Kategorisidor
Kommentarer


#1   Svante   2018-10-10 16:26  
Kan man lagra lägesenergi på mer sätt än att pumpa upp vatten? Ex att pumpa upp sten/betong? Att ansluta ett betongblock till ex ett vindkraftverk o låta vindkraftverket pressa upp blocket vid överskott av el. Samma sak gäller solkraft. Det måste vara billigare att lagra i betong än dyra batterier

#2   Hur fungerar?   2018-10-10 20:55  
Lägesenergi går att lagra på fler sätt än att bara pumpa upp vatten, men den fråga man måste ställa sig är hur praktisk lagringen är och hur enkelt det är att transformera den lagrade lägesenergin till användbar elektrisk energi. Detsamma gäller så klart för andra sätt att generera elektrisk energi. Om det är billigare eller ej att lagra energi i betong än dyra batterier låter jag vara osagt då jag själv inte har räknat på det, men jag misstänker att man skulle behöva ganska mycket betong för att kunna konkurrera med väl utvecklade batterier. :)

Skriv en kommentar