Hur fungerar?/Köpguide/Bästa cirkelsågen

Bästa cirkelsågen 2024

Välkommen till denna köpguide där vi kommer att guida dig genom allt du behöver veta när det kommer till cirkelsågar. Oavsett om du är en händig hemmafixare eller en yrkesverksam hantverkare, är en cirkelsåg ett oumbärligt verktyg för att utföra olika typer av sågningsarbeten. Låt oss börja med att förklara vad en cirkelsåg faktiskt är.

Vad är en cirkelsåg?

En cirkelsåg är ett elektriskt verktyg som används för att kapa olika typer av material, såsom trä, plast, och ibland även metall, med hjälp av ett cirkelformat sågblad. Det cirkelformade sågbladet roterar snabbt, vilket möjliggör precisa och rena snitt. Cirkelsågar finns i både sladdlösa och med-sladd-varianter.

Vad används en cirkelsåg till?

Viktiga egenskaper att tänka på när du köper en cirkelsåg

Innan du gör ditt köp, tänk på att läsa recensioner och jämföra priser för att hitta den cirkelsåg som passar bäst för dina behov och budget. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste cirkelsågarna i olika prisklasser här nedan.


Cotech LXC CS18 Cirkelsågi samarbete med PriceRunner

Cocraft LXC CS18 är en batteridriven cirkelsåg som är super för snickeriprojekt där man behöver såga i trä, som när man bygger en altan. Den är liten och skön att hålla i, vilket gör att man har bra koll på den när man sågar. Man slipper sladdar eftersom den går på batteri, så man kan jobba överallt! Man kan lätt ställa in hur djupt den ska såga och även om den ska såga i vinkel. Det följer med en guide så man kan såga rakt, och sågen har även en lampa som lyser upp där man sågar. En dammsugarkoppling håller rent runt sågen. En kraftig sågblad ingår, och det är lätt att byta bladet om det behövs. Man behöver köpa till ett 18V batteri och laddare. Superbra för både proffs och hemmafixare! Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Cotech LXC CS18 Cirkelsåg.


Ryobi R18CS-0 Cirkelsågi samarbete med PriceRunner

Ryobi R18CS-0 är en 18V batteridriven cirkelsåg som är bra för sågning i olika material. Den kan såga 52 mm djupt när den är rak, och 35 mm djupt när den är vinklad. Man kan enkelt ställa in vinkeln på sågen upp till 45 grader.

En cool sak är att den har ett uttag för att koppla till en dammsugare, så att man inte får sågspån överallt. Detta gör det också lättare att se var man sågar. Sågen har handtag med gummi på, vilket gör att den känns skön och stabil att hålla i. Det följer med ett anhåll och en sågklinga som är 165 mm stor.

Ett tips är att köpa ett batteri med minst 4,0 Ah för bästa prestanda. Batteri och laddare ingår inte, men det fina är att Ryobi har ett system där samma batteri passar till massor av deras verktyg. Så om du redan har något verktyg från Ryobi One+ så kan du använda samma batteri till denna såg! Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Ryobi R18CS-0 Cirkelsåg.


Dewalt DCS391N Cirkelsågi samarbete med PriceRunner

DEWALT DCS391 är en smidig cirkelsåg som kör på batteri. Den är på 18V och har en sågklinga som är 165mm stor. Sågen går snabbt, med 3700 varv per minut, så du kan såga fort och smidigt. En av de bästa grejerna är att den har en ny sorts batteri, XR-batteri, som gör att sågen jobbar snabbare och mer effektivt. Den har också ett gummihandtag, så det känns bekvämt och stabilt att hålla i den när du sågar. Dessutom vibrerar den mindre, vilket är skönt. Sågen är också stark och tålig. Den har en bas gjord av magnesium, som hjälper till att göra snitten riktigt exakta. Sågbladet sitter på vänster sida, vilket gör det lättare att se och styra sågen. Man kan justera vinkeln på sågen snabbt och enkelt, utan att behöva någon nyckel. Man kan ställa in den upp till 50 grader.

Ett annat plus är att sågen har ett lås på strömbrytaren och en motorbroms, så du har mer kontroll och det känns säkrare att använda den. Sågklingan som följer med är 165 mm stor och har 24 tänder, vilket gör att den sågar både snabbt och snyggt. Överlag verkar DEWALT DCS391 vara en riktigt bra cirkelsåg för dig som vill ha något kraftfullt och enkelt att använda. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Dewalt DCS391N Cirkelsåg.