Hur fungerar?/Köpguide/Bästa japansågen

Bästa japansågen 2024

Japansågar, även kända som "Nokogiri", är specialiserade sågar som härstammar från Japan och är kända för sin precision, skärpa och förmåga att göra extremt fina snitt. De har blivit populära över hela världen bland snickare, möbelsnickare och träslöjdare. Om du överväger att skaffa en japansåg, är denna köpguide för dig. Låt oss dyka in i vad en japansåg är, vad den kan användas till och vad du ska tänka på när du ska köpa en.

Vad är en japansåg?

Japansågar skiljer sig från västerländska sågar på flera sätt. De är oftast tunnare och lättare, och det mest distinkta draget är att de skär när man drar sågen mot sig, snarare än när man trycker som med traditionella västerländska sågar. Detta ger bättre kontroll och möjliggör finare snitt med mindre ansträngning.

Det finns olika typer av japansågar, inklusive Dozuki som används för fina snitt och har en tunn klinga med ett förstärkande ryggstöd, och Ryoba, som har två olika tandmönster på varje sida av klingan och är mångsidig.

Användningsområden

Vad man ska tänka på när man köper en japansåg

Att lägga till en japansåg i din verktygslåda kan vara ett utmärkt sätt att förbättra kvaliteten på ditt snickeri och träarbete. Genom att tänka på de ovannämnda faktorerna, kommer du att vara väl förberedd att göra ett klokt val. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste japansågarna här nedan.


Bahco PC-9-9 / 17-PS Japansågi samarbete med PriceRunner

Bacho PC-9-PS är en japansåg som är utmärkt för finsnickeri och slöjdarbeten. Den har ett tunt och flexibelt blad med två sidor som har olika tandningar. Detta gör den kapabel att både kapa och klyva brädor och lister. Dragtekniken gör det enkelt att göra raka och fina snitt. Dessutom är sågens design sådan att du kan såga nära väggar eller golv, vilket är perfekt när du behöver kapa dörrfoder och lister på plats. Denna såg är idealisk för noggranna och precisionskrävande arbetsuppgifter. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Bahco PC-9-9 / 17-PS Japansåg.


Stanley 20-501 Japansågi samarbete med PriceRunner

Stanleys japansåg har ett smidigt blad som gör det enkelt att såga på svåråtkomliga ställen eller nära platta ytor som golv. Den har ett ergonomiskt handtag som är bekvämt att hålla i och det går snabbt att byta blad. Sågen har speciella Jet Cut-tänder som gör att man kan såga snabbt när man drar. Bladet är dubbelsidigt med 8 och 17 tänder per tum och har en längd på 250 mm. Sågens totala längd är 600 mm. Det här är en praktisk såg för olika typer av sågning. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Stanley 20-501 Japansåg.


Nakaya W-240 Japansågi samarbete med PriceRunner

NAKAYA Allroundsåg är en mycket mångsidig och populär såg, omtyckt av både proffs och hobbyister. Den har två sidor med olika tandningar - en för kapning och en för klyvning, vilket gör den väldigt användbar. Sågen är effektiv och enkel att använda, och ger dessutom ett snyggt snitt. Det unika med sågbladet är de fyra hålen som hjälper till att stabilisera bladet, minska friktion och kyla ner det snabbare, vilket är särskilt användbart vid sågning i böjda vinklar. Bladet är gjort av högkvalitativt SANDVIK-stål från Sverige, och du kan enkelt byta blad utan verktyg. Handtaget är gjort i bokträ med rotting och bladet är hårdgjort för extra styrka. Med en bladlängd på 240mm och bladtjocklek på 0,5mm är denna såg ett utmärkt val för de som söker en pålitlig allroundsåg. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Nakaya W-240 Japansåg.