Hur fungerar?/Köpguide/Bästa polygripen

Bästa polygrip 2024

Polygrip, även känd som grip- eller rörtång, är ett verktyg som finns i många hem och är oumbärligt för både proffs och DIY-entusiaster. I denna guide kommer vi att utforska vad en polygrip är, hur den kan användas och vad du bör tänka på när du ska köpa en.

Vad är en polygrip?

Polygrip är ett justerbart handverktyg som används för att greppa och hålla olika föremål. Dess huvud har en kombination av platta och rundade käftar som kan justeras för att passa olika storlekar av objekt. Polygrip är vanligtvis tillverkad av stål och har ett par handtag som man trycker ihop för att få käkarna att greppa objektet.

Användningsområden

Polygrip är mycket mångsidigt och kan användas i en mängd olika situationer:

Vad ska man tänka på när man ska köpa en polygrip?

Material

Se till att polygripen är gjord av ett slitstarkt material, som stål. Detta kommer att garantera att den håller länge och tål tuff användning.

Storlek och justerbarhet

Det finns polygrip i olika storlekar. Välj en storlek som passar de arbeten du tänker använda den till. Se också till att den är justerbar så att du kan anpassa den efter olika storlekar och former på de objekt du arbetar med.

Handtag

Ett ergonomiskt och bekvämt handtag är viktigt, särskilt om du kommer att använda verktyget under längre perioder. Ett handtag med bra grepp kommer också att minska risken för att verktyget glider ur handen.

Polygripens käkar

Kolla in käkarnas form och utformning. Välj en modell som har käkar som passar för det arbete du tänker utföra. En del modeller har exempelvis både platta och rundade delar, vilket gör dem mer mångsidiga.

Märke och pris

Ofta är det en god idé att välja ett känt märke när det gäller verktyg, eftersom de ofta har högre kvalitet. Samtidigt behöver du inte nödvändigtvis välja den dyraste modellen. Hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar din budget och behov.

Sammanfattning

En polygrip är ett oumbärligt verktyg för alla som gillar att fixa och pyssla. Genom att tänka på material, storlek, handtag, kävlar, märke och pris när du gör ditt val, kommer du att hitta den polygrip som bäst uppfyller dina behov. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste polygriperna här nedan.


Cocrafts Polygriptång är ett kraftfullt verktyg gjort av starkt kromvanadiumstål. Tången har räfflade käftar och specialutformning för att greppa rör. Den har en kraftig utväxling, vilket innebär att den kan klämma hårt utan mycket ansträngning. Cocraft ger dig också trygghet med en imponerande 10 års garanti. Tången finns i två storlekar: den mindre är 180 cm lång och har en greppvidd på 30 mm, medan den större är 240 cm lång och har en greppvidd på 36 mm. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Cocraft Polygrip.


Polygriptång Knipex Cobrai samarbete med PriceRunner

Denna proffspolygrip från Knipex är perfekt för dem som behöver en pålitlig och lättanvänd tång. Med en knapptryckning kan du smidigt justera positionsinställningen. Tången är tillverkad av kromvanadiumstål med rostskydd, vilket gör den hållbar. Handtagen är beklädda med plast, vilket gör det bekvämt att hålla i. Tången har en gripvidd på 36 mm och kan justeras i 18 steg. Dessutom är den kompakt med en längd på 180 mm, vilket gör den lätt att hantera och bära med sig. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Polygriptång Knipex Cobra.