Hur fungerar?/Köpguide/Bästa tigersågen

Bästa tigersågen 2024

När det kommer till kraftfulla och mångsidiga elverktyg, är tigersågen ett av de mest oumbärliga verktygen för hantverkare och hemmafixare. I den här guiden tar vi en titt på vad en tigersåg är, vad den kan användas till och vad du bör tänka på när du köper en.

Vad är en tigersåg?

En tigersåg är ett eldrivet sågverktyg som är känt för sin kraft och förmåga att såga genom nästan vilket material som helst. Tigersågen har ett långt, tunt blad som rör sig fram och tillbaka i hög hastighet. Den kallas ibland för "sabersåg" och dess utformning gör det lätt att såga i trånga utrymmen eller att göra snabba, grova snitt.

Användningsområden

Vad man ska tänka på när man köper en tigersåg

Innan du gör ditt köp, ta dig tid att forskning och jämföra olika modeller. Tänk på vilka typer av projekt du planerar att använda tigersågen för och välj en modell som bäst uppfyller dina behov. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste tigersågarna i olika prisklasser här nedan.


Meec Tools Tigersågi samarbete med PriceRunner

Den här tigersågen från Meec Tools är batteridriven och superbra när du behöver riva eller såga saker i dina byggprojekt. Den är riktigt stark och kan såga i både trä och metall. Du kan såga i trä som är upp till 100 mm tjockt, och den funkar också för att såga i saker som kopparrör.

En cool grej med sågen är att du kan ändra hastigheten så att den passar för det du håller på med. Det är också en elektronisk broms som stoppar sågbladet snabbt. Och om du vill såga jättesnabbt, finns det ett snabbkapningsläge. Det använder en pendelfunktion som gör att du kan såga ännu snabbare!

Den här sågen är rejäl och har ett växelhus av aluminium. Om du behöver en pålitlig såg för dina renoveringsprojekt, då är den här ett bra val. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Meec Tools Tigersåg.


Ryobi RRS1801M Solo Tigersågi samarbete med PriceRunner

Ryobi One+ RRS1801M är en tigersåg som går på batteri och är bra för att såga i olika slags material. Det är lätt att byta blad på sågen utan att använda några verktyg, och du kan justera sågfoten så att bladen håller längre. Sågbladet rör sig 22 mm fram och tillbaka, och du får ett blad för att såga i trä när du köper sågen.

Den här sågen har olika hastigheter, och du kan stoppa den snabbt med en broms. Det är lätt att starta sågen för det finns knappar på båda sidorna av handtaget. En riktigt bra grej med den här sågen är att den har teknologi som minskar vibrationer. Det gör att det är skönare att använda sågen, speciellt om du håller på med ett stort projekt. Kom ihåg dock, att sågen är en del av Ryobi One Plus-systemet, så du måste köpa batteri separat.

Sammanfattningsvis är det här en mångsidig och bekväm tigersåg som är användarvänlig och bra för olika slags sågjobb. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Ryobi RRS1801M Solo Tigersåg.


Bosch GSA 18 V-LI Professional Tigersågi samarbete med PriceRunner

Bosch GSA 18 V-LI Professional är en batteridriven tigersåg som är jättebra på att såga snabbt och kraftfullt. Den fungerar bara med grejer från Bosch Professional-serien, som också är blå, så den passar inte ihop med de gröna Bosch DIY-grejerna.

Sågen är stark och kan såga igenom hundra stora träbjälkar med bara en laddning. Batteriet i den här sågen är speciellt, för det håller jättelänge, hela 400% längre än vanliga batterier. Dessutom skyddar sågen sig själv så att motorn och batteriet inte går sönder om det blir för mycket belastning eller om det blir för varmt.

Du kan byta sågbladen snabbt och lätt tack vare en speciell mekanism. Sågen har också två olika hastigheter, så du kan välja den bästa hastigheten för olika material. Handtaget är skönt att hålla i, för det har ett mjukt grepp som gör att du inte blir trött i handen när du arbetar. Det känns tryggt och säkert att hålla i sågen.

Kort sagt, Bosch GSA 18 V-LI Professional är en stark och smart tigersåg som är lätt att använda och håller länge. Den är bra för dig som behöver såga mycket och vill ha ett verktyg som är pålitligt och bekvämt. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Bosch GSA 18 V-LI Professional Tigersåg.