Hur fungerar?/Köpguide/Bästa blodtrycksmätaren

Bästa blodtrycksmätaren 2024

Det finns många anledningar till att köpa en blodtrycksmätare, och det finns också många olika anledningar till varför man har ett behov av att med jämna mellanrum kontrollera och följa upp sitt blodtryck. Framför allt är det idag ganska vanligt att människor lider av ett allt för högt blodtryck, vilket faktiskt är farligt. Om man inte kontrollerar sitt blodtryck med jämna mellanrum, så kanske man missar att man faktiskt ligger i farozonen och riskerar att dra på sig någon allvarligare åkomma till följd av högt blodtryck.

För att sedan slippa behöva ta sig till vårdcentralen för att få hjälp med att mäta sitt blodtryck är det då många som skaffar sig en blodtrycksmätare att ha och kunna använda i hemmets lugna vrå.

Blodtrycksmätaren är ett effektivt verktyg

Sedan är det givetvis så att själva blodtrycksmätaren inte är en lösning på det problem som ligger bakom ett eventuellt högt blodtryck, utan den bör snarare ses som ett kraftfullt verktyg för att hinna föra eventuell sjukdom. Likaså är den ett effektivt verktyg för att följa upp och kunna se till att ens höga blodtryck inte skenar trots att man får medicin. Tillsammans med sin läkare blir det även enklare att diskutera och ta fram en plan för hur man skall ändra sin livssituation för att kunna leva ett friskt liv, om man kan presentera information från hemmet om sitt blodtryck.

Vilken blodtrycksmätare är bäst?

När man sedan skall försöka ta reda på vilken blodtrycksmätare som är bäst så finns det många saker att tänka på. Och även om det kanske känns lockande att börja med att tänka på priset, så när det gäller hälsan bör priset vara det sista man tänker på. Det man istället bör fokusera på är hur modellen är utformad och försöka avgöra om den verkar lätt att använda, utifrån sina förutsättningar. Om den till exempel ser tung och otymplig ut så kanske den inte är lämplig att införskaffa om du ofta är på resande fot.

Likaså om du är intresserad av lite mer avancerade funktioner, så som att kunna lagra sina resultat eller att kunna ha en app på mobiltelefonen som talar med blodtrycksmätaren, ja då får man räkna med att den blir lite dyrare. Dock handlar det inte om några enorma skillnader, och blodtrycksmätaren är faktiskt en investering i ens hälsa som man kommer att ha stor nytta av under hela ens liv.

Blodtrycksmätare för överarmsmätning.

Recensioner av våra favorit blodtrycksmätare

Här nedan hittar du recensioner av våra favoriter när det kommer till blodtrycksmätare, i prisklassen från några hundralappar till lite dyrare varianter över tusenlappen.

Omron M2 tar framtidens hälsoövervakning till nutiden med sin digitala blodtrycksmätare utrustad med den banbrytande Intellisense-teknologin. Den är utformad för att ge noggranna blodtrycksmätningar vid överarmsanvändning, och skapar en enkel och bekväm upplevelse för användaren.

Intellisense-teknologin sätter M2 i en klass för sig. Denna smarta teknologi kan upptäcka om användaren har rört sig under mätningen eller om pulsen är ojämn, vilket kan vara en indikation på arytmier. Att kunna identifiera dessa faktorer är avgörande för att säkerställa att du får de mest tillförlitliga och exakta mätningarna möjliga.

Omron M2 har gjort blodtrycksmätning till en enkel uppgift. Allt som behövs är att trycka på en enda knapp, vilket gör enheten lätt att använda, även för tekniska nybörjare. Den har en minneskapacitet för 30 mätningar, vilket ger användarna en tydlig bild av sina blodtryckstrender över tid. Dock bör det noteras att den endast har kapacitet att spara mätningar för en enda användare.

M2-modellen levereras med en bekväm manschett anpassad till en medelstor arm, vilket passar armomfång på 22-32 cm. En förvaringsväska och batterier ingår också, vilket gör enheten praktisk för resor och säker förvaring.

En av de viktigaste aspekterna av Omron M2 är dess kliniska validering. Det betyder att den är godkänd och validerad för att ge korrekta och tillförlitliga resultat, vilket ger användarna extra säkerhet och förtroende.

Med en indikator för rörelse och oregelbunden puls, som hjälper till att säkerställa rätt mätmetod och resultat, erbjuder Omron M2 en kraftfull lösning för övervakning av blodtryck hemma. Trots några begränsningar, som minneskapaciteten för endast en användare, ger dess tekniska överlägsenhet och användarvänlighet det en stark position på marknaden för blodtrycksmätare. Här intill/nedan hittar du de för närvarande bästa priserna på Omron M2 Classic.


Beurer BM 54 är en sofistikerad och fullt automatiserad blodtrycksmätare som är designad för att ge exakta mätningar direkt på överarmen. Utöver att ge både systoliska och diastoliska blodtrycksvärden erbjuder den även pulsmätning. En attraktiv funktion är att enheten visar genomsnittliga blodtrycksvärden baserat på tidigare sparade mätningar, vilket gör den till ett ovärderligt verktyg för långsiktig övervakning.

Detta verktyg har genomgått rigorösa kliniska tester enligt ESH och erbjuder en kraftfull varningsfunktion vid upptäckt av oregelbunden hjärtrytm. Denna förmåga att identifiera potentiella hjärtrelaterade problem gör det till ett värdefullt tillägg till din hälsokontrollrutin.

BM 54 modellen inkluderar en universalmanschett, lämplig för en mängd olika armstorlekar med en omkrets på 22-44 cm. Bland andra användarvänliga funktioner finns automatisk avstängning, datum- och tidsdisplay samt en indikator för batteriets livslängd. För att förenkla förvaring och transport levereras enheten med en förvaringsväska och inkluderar även fyra 1,5V alkaliska AAA-batterier.

En viktig egenskap är riskindikatorn som ger användaren en tydlig bild av deras hälsostatus baserat på mätningarna. Enheten har en klar och lättläst display, som gör det enkelt att se alla mätvärden.

För en modern touch, har BM 54 Bluetooth-funktionalitet som möjliggör enkel överföring av data till din smartphone. Detta gör det möjligt att spåra dina mätningar över tid, vilket kan vara särskilt användbart för att dela med din läkare.

Sammanfattningsvis, Beurer BM 54 blodtrycksmätare kombinerar praktisk design, omfattande funktioner och användarvänlighet till ett överlägset hälsomoniteringsverktyg. Det är definitivt en investering värd att överväga för alla som tar sin hälsokontroll på allvar. Här intill/nedan hittar du de för närvarande bästa priserna på Beurer BM 54.


Beurer levererar en banbrytande helautomatisk blodtrycksmätare för överarmen som tar bort all stress och besvär från blodtrycksmätningar. Med funktioner för att visa både systoliskt och diastoliskt tryck samt puls, förvandlar denna blodtrycksmätare övervakningen av ditt blodtryck till en enkel och problemfri process.

Det första som sticker ut är den innovativa easyLock-manschetten. Denna manschett är designad för en armomkrets mellan 24-40 cm, vilket gör den lämplig för en rad olika användare. Dessutom är hela enheten utformad för att vara "allt-i-ett", vilket eliminerar behovet av irriterande sladdar och slangar. Den kommer med inbyggd Infalation-teknologi som garanterar snabba och smidiga mätningar.

Detta verktyg skiljer sig från mängden genom sin Bluetooth-funktionalitet. Detta gör att du kan överföra dina data direkt till din smartphone, vilket gör det enkelt att hålla koll på dina mätningar. Beurer blodtrycksmätare är också kompatibel med Beurer Health Manager mjukvara och app, vilket gör det enkelt att analysera och spåra dina resultat.

En användbar funktion är manschettpositionsindikatorn, som säkerställer att manschetten sitter korrekt för optimal mätning. Enheten inkluderar också en LED riskindikator som ger en klar och tydlig signal om eventuella hälsorisker.

Med kapacitet att lagra upp till 120 mätningar för två olika användare, erbjuder den här enheten betydande minneslagring. Dessutom visar den genomsnittliga mätresultaten för morgon och kväll under de senaste sju dagarna, vilket är en utmärkt funktion för att övervaka blodtryckstrender.

Den här enheten har genomgått rigorösa tester och är kliniskt godkänd av European Society of Hypertension (ESH). En stor skärm ger tydliga läsningar, och dess förmåga att upptäcka arytmier, eller oregelbunden hjärtaktivitet, är ett stort plus.

Slutligen, med en medföljande förvaringsväska och fyra 1,5 V AAA-batterier, är denna enhet redo att användas direkt ur lådan. Sammantaget är Beurer EasyLock blodtrycksmätare en robust, lättanvänd och tekniskt avancerad lösning för alla dina blodtrycksmätningsbehov. Den kombinerar funktionalitet och komfort på ett sätt som ger en stressfri och effektiv upplevelse. Här intill/nedan hittar du de för närvarande bästa priserna på Beurer BM 81.