Hur fungerar?/Köpguide/Bästa locktången

Bästa locktången 2024

Recensioner och guide till bästa locktången

Här nedan hittar du en djupgående guide till den bästa locktången från de populäraste hårstylingföretagen, GHD (Good Hair Day) och BaByliss. Vi har testat både flaggskepp och budgetmodeller, för både små och fina lockar till stora och vågiga svall. Om du vill fördjupa dig lite mer när det gäller vilken locktång som passar för olika typer av hår, och vilka olika typer av locktänger som finns, kan vi rekommendera den här artikeln om locktänger på Handlasmart.se.

Den absoluta favoriten och ett måste i varje hem som bryr sig om hår och styling är GHD Curve Creative Curl Wand, helt galet bra locktång! 🤩🥰

Locktänger från GHD - Good Hair Day

GBD är ett företag som verkligen har specialiserat sig på hårvårdsprodukter, GHD är en akronym för Good Hair Day. Företaget startades 2001 av Martin Penny, Gary Douglas, Susan Powls och Robert Powls och deras huvudkontor ligger i Leeds i England. GHD är i princip marknadsledande när det kommer till plattänger och locktänger, och deras apparater säljs i över 50 000 salonger runt om i världen. GHD var även det första hårvårdsföretag att sponsra Victorias Secrets modevisning. GHD har under åren blivit rekommenderat av inga mindre än Jennifer Aniston, Madonna och Victoria Beckham.

En locktång från GHD är alltid en bra investering, då GHDs locktänger under många år har varit en stor favorit hos hårstylister över hela världen och används i hårsalonger överallt. Deras värmeverktyg förknippas ofta med proffsighet, men är ändå enkla att använda på egen hand. De har även en riktigt lyxig finish, som bara den i princip höjer stämningen redan innan utekvällen ens har börjat.

Recension GHD Curve Creative Curl Wandi samarbete med PriceRunner

GHD Curve Creative Curl Wand från Good Hair Day är en av de absolut bästa locktängerna som någonsin har producerats, i samma klass som Curve Classic Curl Tong men har förmågan att kunna skapa något "busigare" lockar. Visst kan man rycka till lite när man ser prislappen, men vilken jäkla locktång! 🤩 Den är en i serien av fyra lyxiga locktänger från GHD, men kanske den av dem som är mest användbar. GHDs locktänger är unika på så sätt att de använder en unik teknologi som GHD kallar "tri-zone", som använder sig av avancerade och blixtsnabba sensorer som skall säkerställa att temperaturen är konstant 185 °C över hela tången. Enligt oss passar den för i princip alla hårtyper och hårlängder (till och med kort hår!), och ger lockar som håller hela i flera dagar! 😍

Busiga, slarviga och fantastiska lockar

Det som är så fantastiskt med Curve Creative Curl Wand från GHD är att den ger så sjukt snygga casual-lockar, som hos den snyggaste bruden i den bästa beach-rullen från det glada 80-talet. Men nästan ännu fantastiskare är att lockarna faktiskt står sig i flera dagar. 🥰

Tack vare maxtemperaturen på 185 °C är den även mycket skonsam mot håret, till skillnad från andra billigare locktänger som tyvärr har en förmåga att de lätt kan slita sönder topparna och med tiden även skada håret i det långa loppet.

Fördelar och nackdelar

 • Väldigt enkel att använda
 • Passar alla hårtyper och hårlängder (även kort hår)
 • Mycket skonsam för håret
 • Blir varm på ca. 20-30 sek
 • Automatisk avstängning
 • Rörligt sladdfäste
 • Keramisk beläggning
 • Säkerhetsställ följer med
 • Något lätt att bränna sig på toppen
 • Aningen dyrare än andra locktänger

Bästa priset just nu på GHD Curve Creative Curl Wand

Recension GHD Curve Soft Curl Tongi samarbete med PriceRunner

GHD Curve Soft Curl Tong från Good Hair Day är en mycket trevlig locktång, nästan i klass med sina syskon Curve Classic Curl Tong och Curve Creative Curl Wand. Den är en i serien av fyra lyxiga locktänger från GDH, och ger riktigt mjuka, naturliga och fina lockar - oavsett hårtyp. GHDs locktänger är unika på så sätt att de använder en unik teknologi som GHD kallar "tri-zone", som använder sig av avancerade och blixtsnabba sensorer som skall säkerställa att temperaturen är konstant 185 °C över hela tången.

Naturliga och fina lockar

Curve Soft Curl Tong från GHD är en ganska stor locktång, 32 mm i diameter. Detta gör att den har förmågan att ge håret extra mycket volym genom att skapa stora och naturliga lockar, som ändå är mjuk och väldigt fina. Den är även mycket skonsam mot håret tack vare att den har en maxtemperatur på 185 °C, och inte kan ställas lika varm som andra locktänger. Den kan dock vara något enkel att bränna sig på, glöm inte att också skaffa ett par värmebeständiga vantar.

Fördelar och nackdelar

  Passar alla hårtyper och hårlängder (även kort hår)
 • Blir mycket snabbt varm
 • Skonsam mot håret
 • Automatisk avstängning
 • Rörligt sladdfäste
 • Keramisk beläggning
 • Säkerhetsställ följer med
 • Något lätt att bränna sig på toppen
 • Aningen dyrare än andra locktänger

Bästa priset just nu på GHD Curve Soft Curl Tong

Recension GHD Curve Classic Wave Wandi samarbete med PriceRunner

GHD Curve Classic Wave Wand från Good Hair Day är en riktigt bra locktång, nästan i klass med Curve Classic Curl Tong. Den är en av GHD:s fyra lyxiga locktänger och kanske den av dem som ger de naturligaste lockarna. GHDs locktänger är unika på så sätt att de använder en unik teknologi som GHD kallar "tri-zone", som använder sig av avancerade och blixtsnabba sensorer som skall säkerställa att temperaturen är konstant 185 °C över hela tången. Den passar för i princip alla hårtyper och hårlängder (även kort hår!), och ger lockar som håller hela dagen och natten lång! 🥳

Djupa och naturliga lockar

Curve Classic Wave Wand från GHD producerar fantastiskt naturliga lockar som ger håret ett alldeles speciellt lyster, som passar till i princip alla lägen - oavsett om det är party i Malaga eller en konfirmationsbjudning i småland. Den är även skonsam mot håret och sliter inte sönder topparna likt en del andra billigare locktänger. Mycket tack vare att den har en maxtemperatur på 185 °C och inte kan ställas lika varm som andra locktänger, vilket riskerar att skada håret med tiden.

Om man har långt hår så kan Classic Wave Wand ge riktigt fina och glamourösa lockar, och kan få även det tristaste håret att lyfta och få nytt liv. Men man måste se upp med toppen då det kan vara något lätt att bränna sig, glöm inte att skaffa ett par värmebeständiga vantar.

Fördelar och nackdelar

  Passar alla hårtyper och hårlängder (även kort hår)
 • Blir mycket snabbt varm
 • Skonsam mot håret
 • Automatisk avstängning
 • Rörligt sladdfäste
 • Keramisk beläggning
 • Säkerhetsställ följer med
 • Något lätt att bränna sig på toppen
 • Aningen dyrare än andra locktänger

Bästa priset just nu på GHD Curve Classic Wave Wand

Recension GHD Curve Classic Curl Tongi samarbete med PriceRunner

GHD Curve Classic Curl Tong från Good Hair Day är en av de absolut bästa locktängerna på marknaden, precis som Curve Creative Curl Wand. Och visst kan man hoppa till lite när man ser prislappen, men oj vilken locktång! 🤩 Den är en av GHD:s fyra lyxiga locktänger och den av dem som är mest generell, eller allmännyttig. GHDs locktänger är unika på så sätt att de använder en unik teknologi som GHD kallar "tri-zone", som använder sig av avancerade och blixtsnabba sensorer som skall säkerställa att temperaturen är konstant 185 °C över hela tången. Den passar för i princip alla hårtyper och hårlängder (även kort hår!), och ger lockar som håller hela dagen och natten lång! 🥳

Fina och lagom stora lockar

Curve Classic Curl Tong från GHD ger fina och alldeles lagom stora lockar med sin diameter på 26 mm, och är även mycket skonsam mot håret så den sliter inte sönder topparna likt en del billigare locktänger kan göra. Detta tack vare att den har en maxtemperatur på 185 °C och inte blir lika varm som en del andra locktänger kan bli, som ju riskerar att skada håret med tiden. 👩‍🦱👍

Om man har långt hår så ger Classic Curl Tong riktigt stora, fina och välformade lockar, har man lite kortare hår (strax ovanför axlarna) går det enkelt att få till typiska beach-lockar, riktigt läckert! Det kan vara något lätt att bränna sig på toppen, så glöm inte att använda ett par värmebeständiga vantar.

Fördelar och nackdelar

 • Mycket enkel att använda
 • Passar alla hårtyper och hårlängder (även kort hår)
 • Väldigt skonsam för håret
 • Blir varm på ca. 15-20 sek
 • Piper vid start och uppnådd maxtemperatur
 • Automatisk avstängning
 • Rörligt sladdfäste
 • Keramisk beläggning
 • Säkerhetsställ följer med
 • Något lätt att bränna sig på toppen
 • Aningen dyrare än andra locktänger

Bästa priset just nu på GHD Curve Classic Curl Tong

Locktänger från BaByliss

Varumärket BaByliss (från Conair Corporation) har funnits i hårvårdsbranschen under väldigt lång tid, och har under alla dessa år satsat väldigt mycket på att utveckla både branschen och sina produkter. Genom att etablera väldigt täta samarbeten med både stora salonger och professionella stylister har de givits möjlighet att verkligen vara innovativa och leverera några av marknadens absolut bästa hårvårdsprodukter.

Recension BaByliss Curl Secret Optimum C1600Ei samarbete med PriceRunner

BaByliss Curl Secret Optimum C1600E från BaByliss är en riktigt trevlig locktång, om än något annorlunda med tanke på hur den fungerar. Den använder sig av en av BaByliss patenterad teknik som de kallar "Auto Curl", där man i princip stoppar in rakt hår och får tillbaka lockigt hår. Den kommer med tre stylinghuvuden som är enkla att switcha mellan, en på 35 mm för lite tjockare hår och en på 25 mm för lite tunnare hår. Man kan även växla rotationsriktning i trumman för att få mer vågig känsla på lockarna.

Många intressanta och smarta funktioner

Utöver detta har locktången sex värmeinställningar mellan 180 & 230 °C, samt flera tidsinställningar beroende på om man vill ha stora lockar eller mjukare lockar. Det finns även en ljudindikator som berättar när den inmatade hårlocken är klar. Locktången kommer även med en jonfunktion som neutraliserar statisk elektricitet i håret. Locktången använder en keramisk beläggning och det finns en automatisk stoppfunktion som träder i kraft ifall håret skulle trasslas in.

Fördelar och nackdelar

 • Passar de flesta hårtyper och hårlängder
 • Säkerhetsfunktion mot hårtrassel
 • Rörligt sladdfäste
 • Lång livslängd (beräknat 5000 timmar)
 • Keramisk beläggning
 • Lite knepig att komma igång med
 • Något höga temperaturer
 • Aningen dyrare än andra locktänger

Bästa priset just nu på BaByliss Curl Secret Optimum C1600E

Recension BaByliss Deep Waveri samarbete med PriceRunner

Deep Waver från BaByliss är en riktigt mysig locktång som skapar väldigt mjuka och stora lockar, nästan som havsvågor. Den använder sig av turmalin-kemiska plattor som värms upp till en temperatur om max 200 °C, vilket gör att man kan få en mycket långvarig effekt av lockningen. BaByliss har med denna locktång även introducerat sitt värmesystem som de kallar "Advanced Ceramics", vilket är tänkt skall hålla en konstant hög temperatur under hela användningen. Ett riktigt trevligt budgetval, åtminstone för den som har ett hår som passar locktångens stora plattor.

Fördelar och nackdelar

 • Passar de flesta hårtyper och hårlängder
 • Stora keramikplattor
 • Mycket lång garanti (5 år)
 • Keramisk beläggning
 • Relativt billig
 • Lång sladd med roterande fäste
 • Inte jättebra för kort hår

Bästa priset just nu på BaByliss Deep Waver